Turističke atrakcije

Rodna kuća Marko Čižmeka


Hipodrom Oroslavje
Tel : 095/ 555555

Hipodrom Oroslavje nalazi se u mjestu Oroslavje, 30 kilometara udaljenom od Zagreba. Svoje službeno otvorenje doživio je 2005. godine, a od tada se može pohvaliti rastom infrastrukture te mnogobrojnim utrkama, ali i manifestacijama koje su održane na njegovim prostorima.

Uz tri glavne štale te pripadajuće gospodarske objekte, jednu od najkvalitetnijih staza u Hrvatskoj (a po izjavama nekih vozača i najkvalitetniju) duljine 1000m, na kojoj treniraju vozači kasačkog kluba ''Filip'', hipodrom Oroslavje nudi i veliku salu za vikend događanja, kombinirajući tako sportski i rekreativni princip promicanja kasačkog sporta na našim prostorima.


Paintball klub DUM-DUM

Osobe za kontakt:
Ivan – 095 516 9608
Renato – 095 199 5653
Zlatko – 099 192 9123
Tomislav – 092 133 4686
Lokacija:
Oroslavje, kod HipodromaPaintball klub DUM-DUM osnovan je i otvoren sredinom 2012. Ponosni smo što smo prvi i jedini službeni paintball klub u Zagorju koji se može pohvaliti kako ima kompletnu opremu za bezbrižno i sigurno igranje paintballa. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja paintball-a kao športske igre, bavi se organiziranjem rekreativnog igranja paintballa za pojedince, organizirane grupe, športske klubove, firme, ukratko za sve ljude koji su željni dobre zabave. Klub okuplja više stalnih članova te velik broj povremenih igrača.

Uz svestranu pomoć prijatelja prostrana livada od cca 6 000 m2 uređena je po svim kriterijima, zanimljivostima igre i popratnim mjestom i sadržajem za odmor, opuštanje i druženje poslije igre. Sam teren veličine cca 5 000 m2 barijere, zakloni i ostalo, isključivo je uređen sa postojećim prirodnim materijalima (drvo, zemlja, pijesak..) te zadovoljava sve kriterije zaštite okoliša. Teren je idealno osmišljen za scenario sa dvije ekipe sa mogućnosti najma sve kompletne potrebne opreme i pribora za 14 osoba.

Pozivamo Vas, ukoliko još niste iskusili pravi paintball, da se najavite i posjetite naše teren gdje možete isprobati sve paintball igre i gdje će te osjetiti prava uzbuđenja koja Vam samo paintball može pružiti.


Vinotočje i izletište Lipovačka klet
Lipovečka 31, 49243 Oroslavje
Tel:    049/ 89 36 096 
098 68 75 77 Jasmina
098 37 88 65 Nadica 

Lipovečka klet se nalazi  na području grada Oroslavja, koji je od davnina kulturno-povijesno središte Hrvatskog zagorja. Lipovečka Klet je smještena na prekrasnoj lokaciji sa lijepim pogledom, u okrilju zagorskih brega, sa bezbroj vinograda i voćnjaka. Do iste se dolazi vinskom cestom, uz koju se nalazi na stotine klijeti, a svaka od njih ima svoju priču. 

Lipovečka Klet odavna ugošćuje brojne goste, te su istu pohodile mnoge poznate javne i privatne osobe. Poznata je po kvalitetnoj domaćoj hrani, a specijaliteti su joj: Srneći gulaš, Meso z banjice, kobasice od divljači, domaći suhi sir, sir z vrhnjem, bučnica, štrukli…

Služe se kvalitetna vina, domaće rakije, likeri, i sve to po izuzetno niskim cijenama.

U zatvorenom prostoru domaćinstva može se smjestiti osamdesetak gostiju, a na terasama pedesetak. Nude se pravi domaći specijaliteti iz zagorske kuhinje, pripremljeni uglavnom,  na starinski, domaći način. Ovdje se mogu organizirati ručkovi i večere za obiteljska slavlja, razne prigodne proslave, poslovni ručkovi i večere, svadbene svečanosti, ručkovi ili večere za grupe preko turističkih agencija ili grupe penzionera. Za potrebe Vaših svečanosti ili domjenaka tu je i zabavno-glazbeni program u “live” izvedbi ili pak za mlađu ekipu DJ. 

U neposrednoj blizini nalaze se Terme Jezerčica i Stubičke toplice. Nedaleko se nalazi muzej Seljačke bune u Gornjoj Stubici. Nakon razgledavanja obližnjih kulturno povijesnih znamenitosti, navratite u „Lipovečku klet“ gdje ćete zaboraviti brzi ritam današnjeg načina života, pogledom na ljepotu oko vas zaboraviti ćete probleme nakon čega ćete, vjerujemo, biti stalni gosti „Lipovečke kleti“.

Broj parkirnih mjesta:
20 mjesta
Broj sjedećih mjesta:
80 mjesta zatvoreni prostor i 50 terasa
Dostupnost:
Asfaltirani pristup, naselje Andraševac, Oroslavje, udaljenost od zračne luke Zagreb 30 km
Podržavajuće usluge i servisi:
Kušanje vina u vlastitom podrumu i vinoteci
Ponuda:
Tradicijska kuhinja, usluge smještaja,  organizacija poslovnih ručkova, svečanosti, seminara,dječje igralište, branje gljiva u sezoni,  razgledavanje vinograda , dječje igralište, šetne ture u okruženju
Šetnje vinskim cestama od Oroslavja do Donje Stubice ili Hruševca
Hrana – vlastita ponuda
Specijaliteti: meso iz banjice, raca s mlincima,  zapečeni štrukli, te domaći zagorski kruh, domaći narezak, svježi sir i vrhnje, srneći gulaš